Kako dodati vezu na sliku u programu Microsoft Word 2013

Veze na web stranice su posvuda, a najpopularniji alati za uređivanje dokumenata uključuju način na koji možete dodati veze svojim kreacijama. Microsoft Word 2013 nije ništa drugačiji, a možda ste čak i dodali tekstualne veze u dokument prije.

Ali možete dodati i vezu na sliku ako smatrate da vam je ta funkcija potrebna. Bez obzira na to je li veza tu kako bi se pripisala zasluga kreatoru slike ili da bi se čitatelju dokumenata ponudile dodatne informacije o temi, mogućnost usmjeravanja na drugu lokaciju može biti od velike pomoći. Naš kratki vodič u nastavku pokazat će vam korake potrebne za dodavanje veze na sliku.

Hiperveza na sliku u Wordu 2013

Koraci u ovom članku zahtijevat će od vas da znate web-adresu (URL) stranice na koju želite da se poveže vaša slika. Ljudi će tada moći kliknuti sliku u vašem dokumentu i otvoriti tu vezu u svom zadanom web-pregledniku.

Ovi koraci pretpostavljaju da već imate sliku u dokumentu na koju želite dodati vezu. Ako to ne učinite, onda će vam ovaj članak pokazati kako dodati sliku u svoj dokument.

Korak 1: Otvorite dokument koji sadrži sliku na koju želite dodati vezu.

Korak 2: Kliknite sliku da biste je odabrali.

Korak 3: Kliknite na Umetnuti kartica na vrhu prozora.

Korak 4: Kliknite na Hiperveza gumb u Linkovi dio navigacijske vrpce na vrhu prozora.

Korak 5: Upišite URL za vezu u Adresa polje na dnu prozora. Imajte na umu da također možete kopirati i zalijepiti vezu s drugog mjesta (kao što je otvorena kartica web preglednika) ako ne znate ili ne želite sami upisati adresu. Koraci u ovom članku pomoći će ako imate poteškoća s kopiranjem i lijepljenjem veze s otvorene web-stranice. Kliknite na u redu gumb nakon što je adresa unesena.

Kliknite na drugo mjesto u dokumentu tako da slika više nije odabrana, a zatim zadržite pokazivač miša iznad slike da biste vidjeli vezu. Ako držite pritisnutu Ctrl tipku na tipkovnici i kliknite na sliku, bit ćete preusmjereni na web stranicu.

Alternativni način dodavanja veze bio bi da desnom tipkom miša kliknete sliku, a zatim kliknete na Hiperveza opcija.

Možete koristiti sličnu metodu za dodavanje veze na sliku u programu Excel 2013.